Kommentar

Mangel på sex er ikke problemet til unge menn

Jeg har ikke noe problem med at Simen Velle tar opp problemet med unge menn som velges bort av kvinner. Problemet er hvordan. Det er uendelig mange formuleringer han kunne brukt, og valget landet på noe en tastaturhelt i mors mørke kjeller kunne lirt av seg: “De fleste gutta får seg ikke noe som helst”. Jeg gremmes.

Kunne ikke Velle heller tatt tak i det virkelige problemet, nemlig at disse gutta ikke får seg kjæreste? Mangel på one night stands er ikke et reelt problem, det er toppen et kortsiktig irritasjonsmoment. Det som er vondt, vanskelig og sårt, er å savne noen å holde rundt, flette bena sammen med i sofaen, eller overraske med nystekte muffins når hun kommer hjem fra lesesalen. Men, dette er bare en annen måte å formulere det samme på – mangelen på intime relasjoner. Er det for lite “guttastemning” over dette? For mykt og “lite mandig”?

Jeg savner også at Velle selv gjør noe mer enn å bare prate om at dette er et problem. Han har 31000 følgere på TikTok i skrivende stund, en god del er sikkert single, unge menn. Det disse ofte møter i sin søken etter tilhørighet og støtte, er menn og noen få kvinner som skal fortelle svada om hvordan feminismen, likestillingen og den seksuelle frigjøringen har vært til stor skade for både menn og kvinner, og promoterer at vi skal reversere liberaliseringen av kjønnsrollene. Eller fremmer klassikeren “kvinner sier en ting og gjør noe annet”. Har det å være respektløs og overstyre kvinners ord om hva de ser etter i en partner, noensinne brakt en mann inn i et forhold? Neppe. Her trenger vi noen med gjennomslagskraft i SoMe som opponerer litt. Simen, tar du jobben?

Et problem gruppen “evig single menn” møter er assosiasjonene kvinner gjerne har. For eksempel at dette er menn med dårlig kvinnesyn som er i lomma på Jordan Peterson, Andrew Tate, eller liknende. Hva om Velle viser hvordan menn tydelig kan vise at de står for noe annet enn dette, slik at kvinnene blir mindre skeptiske? Kanskje fronte treningsvarianter utover å pumpe jern på gymmen og sluke testosterontilskudd, som yoga, pilates eller løping?

Har noen sett Tate eller Peterson med miksmaster og forkle? Aldri. Som mann kan du gjøre nesten hva som helst på kjøkkenet og bli møtt med applaus fra kvinner. Selv den simpleste brownie eller et glass hjemmelaget syltetøy vil vekke positiv oppmerksomhet. Kanskje Velle kunne laget en TikTok-video av at han baker en kake til 8. mars, inspirert av en parole, som et eksempel til etterfølgelse for andre menn? Bare en tanke. Den mannen som møter opp på Youngstorget med noe hjemmebakt, vil garantert komme i prat med mange kvinner og gi et positivt førsteinntrykk.

Mulighetene til å gjøre en innsats er mange for menn som er opptatt av denne saken. Mennene som velges bort trenger ikke bare prat, men også gode forbilder. Der kan folk som Simen Velle plukke opp hansken, eller grytekluten om du vil, og gjøre en jobb få andre er i posisjon til å klare.

Mest lest

Arrangementer