Kommentar

Pul i vei, kjære russ

Verden er full av urimelig moralisering over ungdommen. Noen russ har dekorert russebussen sin med et kunstverk (bilde i første lenke) som inkluderer en mann som puler en kvinne bakfra. Den ble anmeldt, saken er henlagt, statsministeren tar avstand fra dette og regjeringen benytter anledningen til å motarbeide russen.

Flere ting kan sies om dette For det første er det slik at vi må slutte å moralisere over pornografi eller erotisk kunst eller tegninger av seksuell karakter eller hva man kaller det. Det å ha sex er normalt, sunt og godt og det å avbilde dette på ulike måter, er det ikke noe galt i.

For det andre så ligger det en dypere kvinnefiendtlig moralisme i bunn når man fremstiller normal sex som kvinnefiendtlig. Det ligger en tanke bak om at kvinner ikke eier sin egen seksualitet. At kvinner ikke er naturlige, seksuelle mennesker på linje med mannen. Hvorfor skal det være noe kvinnefiendtlig i et normalt samleie? Og et samleie er ikke mer unaturlig dersom det skjer doggy style istedenfor i en misjonærstilling.

Det er på tide at ungdommen slipper å høre formynderske formaninger fra statsministeren og i stedet har så mye sex som de selv ønsker, på den måten de vil, med hvem de måtte ønske, såsant alle parter deltar frivillig i aktiviteten.

Mangt kan sies om russefeiringen, men det er da vitterlig ikke regjeringen oppgave å blande seg bort i hvordan ungdommer feirer og fester. Ungdommen bør få frihet til å gjøre som de lyster, så lenge de samtidig tar ansvar for det de gjør. Det er slik man blir voksen.

Mest lest

Arrangementer