Debatt

Jeg vil se rasister dø i rennesteinen!

Det er ditt liv, ingen andres. Alt for mange har glemt dette. Vi i Norge og de fleste steder i verden er født inn i et samfunn der våre rettigheter ikke eksisterer. De er privilegier gitt til oss av staten. Vi har en medfødt aksept at hva enn kan tas fra oss oss bare makten vil det. I Norge er makten demokratiet, og det hindrer at vi får tyranner som Putin; vi får heller tyranni igjennom systemene som gradvis innføres.

Foto: Petter Holone

Vi vet jo at vi har eiendomsrett; helt til noen synes vi bruker den feil. Som f.eks. gjennom å bygge på mer enn 20% av eiendommen. Eller flytte til Sveits.

Vi vet jo vi har ytringsfrihet; til noen synes noe ikke er en passende ytring. Som å si noe stygt om hva noen tror på eller hvordan de ser ut.

Vi vet jo vi eier vår egen kropp; helt til vi vil ta et ulovlig rusmiddel eller antibiotika. Uten å spørre om tillatelse fra en lege.

Dette at vi alle har disse «medfødte» instinktene og ikke kjemper i mot, er katastrofalt for liberalismen. Alle bevegelser, uansett hvor gode de som deltar i dem er, er dømt til bare å skape presedens for ytterligere frihetsinnskrenkning. Ikke velg mellom onder!

Jeg mener vi har rett til å eie oss selv, med alt det inkluderer.

Jeg vil se at de som tar alle valg galt, havner i grøfta. Dersom de ikke en gang klarer å få hjelp av venner, familie eller religiøse som ser det som en plikt å hjelpe, da er de nok ganske ufyselige mennesker. De skal ikke bli en byrde på de som ikke tar feil valg.

Jeg vil se rasister rope rasistiske skjellsord – da kan jeg si dem i mot eller i verste fall unngå dem. En musiker og tegneserieskaper sa en gang: Rasister er bare mennesker med dårlige idéer – frem til til staten blir involvert.

Jeg vil se SAS går konkurs når de ikke går rundt økonomisk – da kan vi få nyskapelse i luftfarten. Det er ikke rett at skattebetalere skal redde selskapet fordi de er «too big to fail». Ingen ting er too big to fail. Gi det en måned eller to og problemene er løst om man lar de være i fred. Vi tåler å miste utenlandsturen et år.

Jeg vil se antibiotikaresistens bli et større problem – da kan vi se pfizer og modena og de andre forske frem nyere og bedre antibiotika. Vi har nesten sluttet å forske på ny antibiotika etter 1987 fordi det viste seg så lett å bare nekte folk å bruke medisin når de kunne overleve uten.

Jeg vil se pasienter dø av alternativ behandling – da kan vi få fortgang i medisinsk forskning. Det dør millioner p.g.a. av mangel på behandlingsalternativer. Dette er unødvendig. La de som er syke få ta et informert valg om å prøve eksperimentell medisin uten statens godkjenning.

Jeg vil se at våpen blir en større andel av verktøyer brukt i mord og selvmord – for da vet jeg de er tilgjengelig om de trengs. Når alt kommer til alt er det beste for å stoppe tyranni, vanlige mennesker med våpen. Det være tyranni fra kriminelle som voldtar (en mann på 100 kg trenger ikke en pistol for å voldta en kvinne på 50, men en kvinne på 50 trenger en pistol for å stoppe en mann på 100) og myrder, utenlandske soldater som plyndrer og erobrer eller ens egne politikere som fengsler og dreper.

Don’t thread on me!

Mest lest

Arrangementer