Kommentar

Kast mer mat

Nordmenn må kaste mer mat. Dette fokus på å redusere matsvinn fra stat, kjendiser, rikssynsere, og influencere vil koste liv om de lykkes i sin (idiotiske)plan. De har gode intensjoner, men som ofte, er ikke gode intensjoner nok. Langt flere liv har gått tapt grunnet gode intensjoner enn klimautslipp.

Norge er ikke ukjent med rasjonering på mat selv i moderne tid. Smørkrisen vår ble internasjonalt kjent. Vi er ikke mer enn ute av enn eggkrise før potetkrisen starter. Nå skyldes selvsagt ikke krisene det at vi fokuserer på å kaste mindre. De skyldes større ting som reguleringer, kvoter og flommer. Matsvinnet derimot det har rollen til å begrense skaden fra de andre årsakene. Det gir oss en buffer.

Matsvinn betyr matsikkerhet. Det øker etterspørselen etter varen og fører til at vi har noe til overs for kriser. Man ikke bare bør, man må ha litt overproduksjon av varer som mat. For katastrofen er enorm om vi ikke har nok. Du klarer deg fint uten en ny telefon, men prøv å gå noen dager uten vann, eller noen uker uten mat. Etter det kan du fortelle meg hvordan det var bra du reddet klima ved å ikke kaste den ekstra agurken eller de gamle potenene du ikke trengte.

Mest lest

Arrangementer