Kommentar

Ny leder i Rød Ungdom er en suksess

Den nye lederen for Rød Ungdom har fått en god start. Hun kalte Støre en terrorist, men trakk det tilbake. Du kan se videoen i denne kommentaren til Hans Petter Sjøli.

Hennes uttalelse har blitt fordømt kraftig, men dette er uviktig. Vet du hvordan tidligere ledere i Rød Ungdom har sett ut eller hva de het? Vet du hvem som er leder i Sosialistisk Ungdom? Eller Senterungdommen? Selvsagt er svaret nei. Amrit Kaur har lyktes kraftig i starten av sin ledertid med å gjøre seg selv og Rød Ungdom kjent. Jeg er sikker på at kommunistene sitter på kontoret og er svært fornøyd. Konkurrentene skulle nok ønske at de hadde samme oppmerksomhet. Med kommunistene mener jeg ikke Marie Sneve Martinussen og Mimir Kristjánsson, bare så det er klart.

Amrit Kaur Skjermdump / TikTok

Selvsagt er hennes utspill helt usmakelige. Hun har en nestleder som liker Berlinmuren og Lenin. Hallo. Dette er kommunisme.

Kommunisme er et helvete.

Det er på mange måter bra at de kommer med rene ord for pengene. Det er slik i vår verden at alle anstendige mennesker mener at nazismen er grusom, men alt for mange anstendige mennesker mener at kommunisme er en god tanke, i teorien. Det bør de slutte med.

Jeg forundres over at folk i Arbeiderpartiet tillater disse menneskene å gå i 1. mai-togene. Vet de ikke at sosialdemokrater er blant de første til å bli fjernet når kommunister får makten?

Selvsagt er ikke Amrit Kaur en morder, men det skyldes kanskje mest at hun lever i et rimelig sivilisert Norge i 2024. Jeg er ikke særlig i tvil om at hun ville hatt blod på fingrene for 100 år siden i Sovjetunionen, enten sitt eget eller andres, avhengig av hvor dyktig hun var til å drepe i stedet for å bli drept. Revolusjonen spiser som kjent sine barn. Jeg er heller ikke særlig i tvil om at hun ville hatt blodet til israelske soldater eller sivile på samvittigheten om hun hadde bodd på Gaza.

Kommunismen har nemlig et par kjennetegn. Den ene er en fanatisme. I motsetning til de av oss som synes at saker kan være vanskelige, er deres verden sort-hvitt. Israel er onde, hvite, kapitalistiske og kolonialistiske overgripere som ikke fortjener sitt eget land og driver med folkemord. Nyanser og tvil har ingen plass i deres verden. Dernest er det slik at hensikten helliger middelet. Når mange barn dør eller revolusjonen er så rosenrød, så må man knuse noen egg for å lage verdens beste omelett. Slik er kollektivisme. Det er saken, massene, som betyr noe, ikke det enkelte mennesket.

Selvsagt bortsett fra når man kan stemple dem som terrorister. Da er det bedre å kalle dem Stoltenberg eller Tangen. Rødegardistene har jo lært litt kommunikasjon på kurs.

Da jeg bad om tilbakemelding på denne artikkelen, bad noen meg være litt mer forsiktig på grunn av Kaurs unge alder. Det er en fin innvending. Det er viktig å ta hensyn til unge mennesker, og dersom jeg hadde skrevet denne om et fylkesstyremedlem på 17 år, ville den vært usmakelig. Den er imidlertid skrevet om en nasjonal leder for ungdomsorganisasjonen til et politisk parti som har 9 representanter på Stortinget. I slike tilfeller er det ingen grunn til å pakke inn det man egentlig mener.

Mest lest

Arrangementer