Kommentar

Javier Milei er høyt utdannet

Javier Milei. Foto: Copyright: World Economic Forum/Ciaran McCrickard CC BY-NC-SA 2.0 DEED

I Argentina har det pågått store protester mot president Milei sine varslede kutt i offentlig utdanning. Milei måtte til slutt snu og likevel øke de budsjetterte driftsutgiftene til offentlige universiteter slik som Universidad de Buenos Aires (UBA).

Forrige uke var han på besøk i Spania hos det nasjonalkonservative partiet VOX, hvor han presenterte sin nye bok El camino del liberatario (Libertarianerens vei). NRK har påpekt at Milei lyver om sine tidligere utdanningsinstitusjoner på baksiden av boken, og en faktasjekk på originalspråket viser at det stemmer. Milei har ikke tatt bachelor- og mastergrad ved UBA og heller ikke PhD ved University of California. Han har likevel doktorgrad i økonomi, men istedet fra det argentinske universitetet ESEADE.

Å lyve om hvor man er utdannet eller enda verre, hvilken grad man har oppnådd, er et tillittsbrudd som øker politikerforakt. Det er langt bedre å snakke sant hele veien, og heller være sparsommelig med detaljer som ikke styrker egen integritet.

Mest lest

Arrangementer