Kommentar

Store fester midt i gata

København Distortion er slutt for denne gang. I år er det 5 år siden sist gatefesten ble holdt, som er et av innslagene under Distortion som foregår midt i København by, nærmere bestemt Nørrebro. Du kan lese mer om gatefesten her.

Mellom 2019 og 2024 har det ikke vært gatefester under Distortion. Her kan du se klipp fra Distortion i 2019.

Noe av det som skiller Distortion fra andre festivaler som Roskilde, Øya eller Slottsfjell er at deler av festivalen foregår åpent midt i byen, og er dermed alment tilgjengelig. Man tar med seg de drikkevarene man ønsker, for dansk lovgivning tillater konsum av alkohol på offentlig plass. Det meste av festivalen foregår riktignok innenfor inngjerding, og krever dermed billett. Det var en god blanding av lokale artister og utenlandske artister på årets Distortion, hovedsakelig av typen elektronisk undergrunnsmusikk.

74 år gamle Oluf bor på Nørrebro og elsker Distortion, forteller han til Danmarks Radio (DR). Han var selv ute torsdag kveld for å innta stemningen og se alle de glade gjestene feste i «hans» bydel, etter fem års festival-pause.

Mest lest

Arrangementer