Kommentar

Offisiell konkurranse vil gjøre Norsk Tipping bedre

Da lisenssystemet ble innført i Sverige 1. januar 2019, var Svenska Spel, Sveriges svar på Norsk Tipping, en av tilhengerne av ny politikk.

Selskapet mente som liberalere ofte mener, at konkurranse kan gjøre hver aktør bedre. I Norge er Norsk Tipping for enerettsmodellen, altså motstander av lik konkurranse mellom ulike aktører.

Norsk Tipping har godt av offisiell konkurranse, et virkemiddel som vil gjøre det statlige selskapet bedre. Om staten skal drive forretningsvirksomhet, er en egen debatt.

Atle Hamar, direktør ved Lotteri- og stiftelsestilsynet, mener, ifølge VG, at man kan forvente at en statlig aktør har bedre rutiner enn det som ble vist. Bakgrunnen for uttalelsen er at tilsynet har varslet Norsk Tipping om et gebyr på 4,5 millioner kroner for brudd på pengespilloven. En kasinokunde fikk utbetalt 25 millioner kroner, langt over det Norsk Tipping har lov til å betale ut.

Nei, Atle Hamar; Norsk Tipping er så dårlig som kan forvente av en monopolist. Lotteri- og stiftelsestilsynet har undersøkt dette bruddet med for høy utbetaling til en kunde, men faste Norsk Tipping-kunder ser mange flere svakheter med det statlige selskapet; blant annet drøssevis av tekniske feil i portalen nett- og mobilkunder benytter til spill hos det statlige selskapet. Norsk Tipping vil være en av vinnerne med ny politikk der politikere regulerer en større del av markedet.

Mange liberalere holder seg unna Norsk Tipping og bruker utenlandske spillselskap, selskap helt utenfor norsk regulering.

Mest lest

Arrangementer