Ukategorisert

La butikkene holde åpne når de vil

I en notis på VG Nett kan man lese at Arbeiderpartiet i går støttet regjeringens forslag til endringer i åpningstidsloven.

Dette betyr nok en innstramning i når butikkene kan ha åpne. Unntaket i Brustad-bua som gjaldt kommunikasjonsknutepunkt, forsvinner.

Det er en skam at politikerne skal blande seg bort i når butikker skal ha åpne. Hvis både butikkeierne, de som jobber der og kundene ønsker å handle på et bestemt tidspunkt, har ingen andre rett til å blande seg bort i det.

Argumentet til politikerne er vissnok at vi ikke trenger å handle til alle døgnets tider. Selvfølgelig har de rett i dette, men vi trenger ikke å handle på onsdager eller torsdager heller. Og vi trenger ikke det store vareutvalget i butikkene, syv middagsretter er strengt tatt nok.

Poenget er at det å handle ikke handler om hva vi strengt tatt trenger, men hva vi ønsker. Jeg ønsker å handle når jeg vil, og jeg ønsker stort utvalg.
Når politikerne bruker lovverket til å hindre meg i å gjøre dette, er dette et grovt og formyndersk overgrep fra politikernes side. Det er på tide å ta et oppgjør med disse politikerne.

Forbrukere for Valgfrihet har en underskriftskampanje for frie åpningstider her på nettet. Skriv under!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer