Ukategorisert

Private er mer fleksible!

Innvandrere får lettere jobb i privat sektor enn i det offentlige. Dette viser en undersøkelse fra Utlendingsdirektoratet.

Meldingen er gledelig, men burde ikke være overraskende. I det private er det penger og profitt som rår. Og slikt krever fleksibilitet og evne til å ansette de som gir valuta for pengene. Og innvandrere er ofte vel kvalifiserte og villige til å jobbe.

I det offentlige er det imidlertid annerledes. Her er det integreringspolitikk som gjelder, og å synes synd på innvandrerne. Innvandrere fremstilles som sosiale kasus som trenger hjelp. At dette ikke fremkaller positive resultater, sier seg nærmest selv.

Åpne grenser med hensyn på arbeidskraft er en naturlig del av en fri markedsøkonomi. Det er på tide å i enda større grad benytter seg av den ressursen som arbeidskraft utenfor Norges grenser utgjør.

La dem komme, la dem jobbe!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
    Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?