Ukategorisert

Boligkrise for studenter

Vi kan i dagens Aftenposten lese at det forventes en skikkelig boligkrise for studenter til høsten. The same procedure as last year. Løsningene blant studentpolitikere og andre er å mase om flere subsidierte studentboliger.

Dette er ingen god løsning. Studenter bør ikke særbehandles med tanke på bolig. Det finnes heldigvis enklere løsninger på boligproblemet for studenter. Boligproblemet blant studenter skyldes hovedsaklig to forhold. Det er helt generelt sett alt for få boliger i Oslo, i forhold til etterspørselen. Det er i tillegg få boliger som passer til en students lommebok.

Løsningen på det første problemet ligger rett utenfor Oslo by. Størstedelen av kommunen er skog. Gjennom å tillate bygging i Marka, kan man få en rekke nye boliger i Oslo. For en som meg som er oppvokst i bygda, er det patetisk å se hvordan Oslo-folk vokter om Marka som en hellig ku.

Den andre løsningen ligger i deregulering, og det å tillate bygging av små boliger. I en rekke år, mulig det er avskaffet nå, var det forbudt å bygge små boliger i Oslo. Folk fortjente større og bedre boliger, mente politikerne. Resultatet som vi fortsatt sliter med, var at det ble bygd alt for få små hybler. Det eksisterer en enorm etterspørsel blant studenter etter små hybler, la folk tjene penger på å bygge og leie ut slike til studenter, istedenfor å gjøre studenter avhengige av subsidierte studentboliger.

Mest lest

Arrangementer