Ukategorisert

Gledelig dag i morgen

I morgen legges driften av en del eldrehjem ut på anbud av Oslo kommune kan vi lese i Aftenposten. Dette er et gledelig skritt i riktig retning.

Hvis private får drive slike oppgaver, får man se at dette fungerer bedre enn det offentlige, og i tillegg vil bli billigere. Vi får håpe at anbudet blir gjennomført på en ordentlig måte. F.eks. gjennom at budene fra de eksisterende kommunale selskapene budsjetter med reelle kostnader.

Det kan være grunn til å være skeptisk, bl.a. må private overta de eksisterende ansatt hvis de får tilslaget. Vi får håpe det ikke blir for mange slike skjær i sjøen.

Uansett er dette et skritt i riktig retning. Både anbudsordninger og stykkprissystemer er positive tiltak, men en fullstendig privatisering bør være målet. Bare gjennom dette får man fullt ut utnyttet markedets overlegenhet, samt moralske fortrinn.

Gjennom helt private ordninger får man en mer direkte link mellom betaling av tjenestene og mottak av tjenestene. Dette sikrer mye bedre pris og service, eldretjeneste i tråd med hva mottakerne ønsker. I tillegg er det rettferdig at den som mottar en tjeneste betaler for den.

Mest lest

Arrangementer