Ukategorisert

Byråd i Oslo

Kristelig Folkeparti i Oslo avviser ikke lenger et samarbeid med FrP i Oslo, kan vi lese i Nettavisen i dag.

Dette kan sees på flere måter. På den ene siden er det svært skremmende at man i det hele tatt vurderer å samarbeide med et parti som målbærer kollektivt hat så sterkt som FrP. Menneskesynet som Lonstad og andre står for, er farlig og representerer en ny trussel mot individet. Slike nasjonalsitiske holdninger er på fremmarsj over store deler av Europa og man bør ta et oppgjør med dem.

På den andre siden kan det være slik at man ønsker å ta inn til seg de mer moderate elementer er i partiet, representert ved Svenn Kristiansen og Petter N. Myhre, for å påvirke partiet i riktig retning.

På mange måter er også et samarbeid mer naturlig nå enn det man hadde i 1990-91. Den gang var FrP et hard-core markedsliberalistisk parti i Oslo, med sterk vekt på en herlig verdiliberalisme som står langt fra KrF og Høyre. Nå er FrP blitt et mer standard sosialdemokratisk paeri, der verdiliberalisme er byttet ut med en kristen verdikonservatisme. Dette appellerer naturlig nok mer til KrF og Høyre, enn det gamle FrP.

Vi vil imidlertid på det sterkest advare H mot et slikt samarbeid uansett. Det er farlig å bidra til å legitimere de holdninger som FrPs opplsutning bygger på. Nasjonalisme og fremmedfrytk utgjør i dag en av de største truslene mot individets frihet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.