Kommentar

Clinton kommer, og han har politistaten med seg

Bill Clinton kommer til Norge. Aftenposten skriver i dag om hvilke tiltak som innføres i den anledning.

Jeg husker hvordan politiet oppførte seg dengang vi hadde en kinesisk statsleder på besøk. Man kunne ikke gå hvor man vil, hvis man hadde en gul t-skjorte på, måtte man samle seg i en flokk langt borte, o.s.v.

Nå innføres igjen strenge tiltak med mottak av statsleder. I mange bedrifter rundt Rådhuset får ikke de ansatte gå inn eller ut av bygningen innenfor et langt tidsrom. De får nesten ikke se ut av vinduet og gardinene skal være trukket ifra. Dette gjentar seg når ulike statsledere kommer på besøk.

Slik overvåkning og kontroll hører ingen sted hjemme i et sivilisert samfunn. Dersom utenlandske statsleder krever slikt, bør de enten holde seg hjemme eller møte den norske statsministeren og andre personer langt ute i bushen der de kan være for seg selv uten å plage folk.

Mest lest

Arrangementer