Diverse, Magasin

Å velge sine arenaer: Anne Holt og homo-kampen.

Representanter for Homo-bevegelsen i Norge (som betyr personer med homofil eller lesbisk legning organisert i Forbunde for homofil og lebisk frigjøring) kritiserer suksess-forfatteren Anne Holt for at hun surfer på seire som denne bevegelsen har vunnet. Dette gjør hun ved å inngå partnerskap. Deres begrunnelse er at hun aldri har deltatt i bevegelsens organiserte kamp for bedre vilkår for mennesker med homofil og lesbisk livsorientering.

Anne Holt fremholder at hennes legning ikke har vært noen hemmelighet siden hun var 19 år, samtidig vil hun verne om sitt privatliv. Hun anser ikke dette som allemannseie. En nyttig poengtering i en tid mange kjente folk her i landet selger sitt liv til ukeblader og søppelorganer som Se og Hør.

Dessuten er Anne Holt uenig i LLHs måter å arbeide for at homofile og lesbiske skal ha bedre livsvilkår her i landet. Anne Holt har valgt å la sin politihelt Hanne Wilhelmsen ha en lesbisk legning. Som kjent er disse bøkene solgt i store opplag, fått tildels gode kritikker, og Anne Holt er en populær forfatter. I bøkene inkluderer hun diverse vanskelige sider ved homofile og lesbiskes dagligliv. Fortielse, løgn, dårlig samvittighet, forstillelse. Åpenhet om slike forhold kan være med på å avmystifistere homofile og lesbiske, og bidra til kunnskap om deres livssituasjon.

Som kjent er det nylig publisert en undersøkelse som viser at mange unge homofile og lesbiske har vurdert eller forsøkt å begå selvmord, i fortvilelse og frustrasjon over folks fordommer og intoleranse.

Det er fullt mulig å ha forståelse for Homo-bevegelsens ønske om gode offentlig kjente rollemodeller for homofile og lesbiske i Norge. Samtidig må det være en styrke for liberalt innstilte mennesker at Anne Holt ikke lar seg diktere av en organisert bevegelse, men har valgt seg sine egne arenaer å kjempe på.

Mest lest

Arrangementer