Ukategorisert

Er asylmottak en offentlig oppgave?

I Nettavisen leser jeg at det er økning i antall asylsøkere. Dette gjør meg både trist og glad. Trist fordi folk er nødt til ¨flykte, glad fordi så mange får mulighet til å komme til Norge.

Det er imidlertid grunn til å stille spørsmål ved asylpolitikken. Det bør være en selvfølge at alle forfulgte mennesker får lov til å komme til Norge. Det kan ikke være myndighetenes oppgave å hindre mennesker i å krysse en landegrense. På den andre siden så er det vel neppe heller myndighetenes oppgave å bruke skattebetalernes penger på kostbar administrativ behandling og underholdning av asylsøkere.

Dette er et typisk eksempel på noe som kan gjøres av private.Snille og hyggelige mennesker kan bruke sin egen tid og sine egne penger på å hjelpe mennesker i nød. Myndighetene bør derimot bare holde fingrene fra fatet. Både når det gjelder grensekontroll og når det gjelder omsorg.

For øvrig mener jeg det er bedre å bruke penger på asylsøkere enn på økte minstepensjoner.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer