Ukategorisert

Nasjonalistisk sensur

Jon Olav Alstad fra AP advarer i Nettavisen P4 om at de kan få det vanskelig med konsesjonen når den skal fornyes i 2003. Grunnen er at de kun 1% av musikken de spiller er norskspråklig.

Vi har tidligere skrevet om hvordan konsesjonsordningen er renspikket sensur, da med TV2 som eksempel. Det er horribelt at politikerne skal regulere og bestemme om hvem som skal få sende landsomfattende rikskringasting. I P4-saken tilføres imidlertid et element til. Nasjonalistisk sjåvinisme.

Ideen om at det skal være en kvote fra eget språk er merkverdig og krenkende. Dette gjør andre språk og kulturer mindreverdige. Mindreverdige som et politisk prinsipp, hvilket er svært farlig. Politisk vedtatt diskriminering av sanger på nasjonalistisk grunnlag er svært farlig. Dette gir sensuren en ny dimensjon.

Det bør være en selvfølge at hver enkelt menneske selv kan velge sin kulturelle smak og hva slags språk man vil ha musikk på. Det handler om smak og behag og bør ikke sentraldirigeres. Rett og slett fordi menneskers smak er variert og individuell. At Jon Olav Akselsen skal ha makt til å styre folks musikkønsker er en pervers tanke. Jeg vil bestemme musikken min selv!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer