Ukategorisert

Høyre, Frp og KrF i regjering?

Høyre og Kristelig Folkeparti bør invitere Fremskrittspartiet til regjeringsdrøftelser før valget neste høst, mener Høyrerepresentant Ansgar Gabrielsen. Denne meldingen har NRK orientert folket om i dag.

Skal Norge få en flertallsregjering er dette veie å gå, i hvert fall hvis dagens meningsmålinger blir valgresultatet neste år, men for å få til dette, må partiene ikke spise, men sluke kameler.

Det er betydelig forskjell på partiprogrammene til Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Det kan bevises med å sammenligne programmene og arbeidet i stortinget på områder som bistands- og innvandringspolitikk, alkoholpolitikk, skattepolitikk og distriktspolitikk. Hvem skal sluke hvem, for å få til en politisk plattform for en styringsdyktig flertallsregjering ?

Jeg har sans for landsstyret i Venstre som klart og tydelig har fortalt velgerne hvorfor de ikke går i regjering sammen med Fremskrittspartiet. Det burde de andre ikke sosialistiske partiene også ha gjort, dermed kan velgerne se helt bort fra denne modellen, men Ansgar Gabrielsen og hans likesinnede i Høyre er så regjeringskåte at de ikke klarer å gi den samme og klare beskjeden, som Venstre allerede har gjort.

Hvilken regjering ville Høyre, Fremskrittspartiet og KrF ha blitt ?

For å få en felles politisk plattform måtte mange prinsipper ha blitt lagt på hyllen fra alle tre, prinsipper som skiller både Høyre, Frp og KrF klart fra Arbeiderpartiet. Vi ville ha fått en regjering som ville ha ført en noe annerledes skatte – og avgiftspolitikk, familiepolitikk, men en vanlig velger ville ikke ha merket forskjellen på en slik regjering og dagens Arbeiderparti styre. Er det da vits å sluke alle kamelene ? Svaret burde gi seg selv, og det er et klinkende og klart nei.

Mest lest

Arrangementer