Ukategorisert

Selg mer!

Ti prosent av Statoil kan bli notert på børsen hvis selskapet blir delprivatisert, sier olje- og energiminister Olav Akselsen.

20 prosent kan omgjøres til aksjer som kan byttes med andre energiselskaper i utlandet. Dette skal sikre at Statoil kan konkurrere i det internasjonale markedet, sier olje- og energiministeren til NRK. Om to uker skal Arbeiderpartiet ta stilling til om Statoil skal deprivatiseres. Det er stor uenighet i saken, og utfallet er usikkert, melder NRK.

Det er også noen avisoppslag i dag på at Telenor selger og gir ut aksjer om noen uker.

Liberalerens råd til regjeringen og andre politikere er å selge mer av Telenor, Statoil og andre statlige aksjeselskap. Det finnes ingen gode grunner for staten å sitte på eierskapet av disse selskapene. De statlige aksjeselskapene er blitt melkekuer til statsbudsjettet, slik at det offentliges forbruk kan bli høyest mulig. Det er uheldig, dumt og svært irriterende for oss som ønsker oss en begrenset offentlig sektor.

Statsråd Olav Akselen bør ikke skryte av å ha delprivatisert Statoil dersom hans tanker settes ut i livet. Hans prosentsatser er mest irriterende istedenfor gledelig.

Mest lest

Arrangementer