Ukategorisert

En stor dag for Telenor

I dag klokka 10.00 gikk Telenor på børsen. Det skjedde både i Norge og i USA.

Det at Norge privatiserer et stort statsselskap er en veldig gledelig begivenhet. Det betyr at politikerne har skjønt at staten ikke er den beste eieren.

Telenor har fått masse kritikk fordi de får inn for lite penger og fordi den såkalte folkeaksjen er priset for lavt. Til selskapets forsvar må en si at et marked regulerer seg selv. Dette opplever Telenor. Heldigvis skjer denne reguleringen uten å være innom en politisk prosess. Det skal vi være glad for.

Staten har fortsatt mange utfordringer igjen. Privatiseringen i Telenor må fortsette. Det er også mange andre statsselskaper som bør selges til private aktører. Statoil er bare et eksempel, men kampen må kjempes for at dette skal bli realisert.

Gratulere til Telenor – måtte andre selskap komme etter!

Mest lest

Arrangementer