Ukategorisert

Verdens beste senterpartimann

Medlemmer av Senterpartiet har ikke vært populære politikere i liberalistiske miljøer. I dag kom bekreftelsen på at det finnes oppegående folk i det partiet også. Han heter Eivind Reiten, påtroppende generaldirektør i Norsk Hydro.

Staten er ikke egnet til å være en stor eier i næringslivet, mener påtroppende generaldirektør i Norsk Hydro, Eivind Reiten. Han mener statens eiendeler i næringslivet bør reduseres.

Kravene til virksomhetenes omstillingsevne gjør at norsk næringsliv må ha mer aktive eiere enn det staten kan være, sier Reiten til Nettavisen.

Ifølge ham er departementene, Stortinget og det politiske system forvaltningsorgan som «overhodet ikke» er konstruert for å være eier.

Det politiske systemet hindrer et aktivt eierskap som stiller krav til næringslivet, mener Reiten.

Kravene til godt eierskap blir stadig skjerpet. I dag blir bedriftenes behov i den raskt endrede internasjonale verden lett et politisk problem, sier han, og viser til at politiske behandlinger ofte er tidkrevende.

Kan en legge til noe annet enn halleluja ?

Eivind Reiten er selv medlem av Senterpartiet, som er sterk tilhenger av betydelig statlig eierskap i næringslivet, men her er han ikke på linje med sitt moderparti. Dermed er det enkelt å kåre han som verdens beste senterpartimann.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer