Ukategorisert

Er Norges narkotikapolitikk mislykket?

Er Norges narkotikapolitikk mislykket ? Vi tar sjansen på å fastslå det etter at EUs årsrapport for narkotikamisbruk ble lagt frem. Det har kanskje vært kjent lenge, men nå er det fastslått.

Norge topper Europas statistikker over overdosedødsfall. Det er EUs årsrapport for narkotikamisbruk som avslører den dystre statistikken: Ingen andre land innen EU og EØS-området har så mange overdosedødsfall i forhold til folketallet som Norge, skriver Aftenposten. Dette bør være grunnlaget for en økt debatt om temaet.

Mens narko-liberale Nederland hadde 61 overdosedødsfall i 1998, hadde Norge 270. I forhold til innbyggertallene viser statistikken at Norge hadde dobbelt så stor hyppighet av overdosedødsfall som Nederland. Det betyr at det må finnes fordeler med å være liberal. Nederland har herved bevisst dette, selv om heller ikke de har legalisert alle former for narkotika.

Det kan hende det finnes ulemper med å gjennomføre en liberal narkotikapolitikk. Det er likevel nå slått fast at vårt regelverk på dette området overhode ikke fungerer. Tallene fra EU bør være bevis nok.

Tags:

Mest lest

Arrangementer