Ukategorisert

Er Norges narkotikapolitikk mislykket?

Er Norges narkotikapolitikk mislykket ? Vi tar sjansen på å fastslå det etter at EUs årsrapport for narkotikamisbruk ble lagt frem. Det har kanskje vært kjent lenge, men nå er det fastslått.

Norge topper Europas statistikker over overdosedødsfall. Det er EUs årsrapport for narkotikamisbruk som avslører den dystre statistikken: Ingen andre land innen EU og EØS-området har så mange overdosedødsfall i forhold til folketallet som Norge, skriver Aftenposten. Dette bør være grunnlaget for en økt debatt om temaet.

Mens narko-liberale Nederland hadde 61 overdosedødsfall i 1998, hadde Norge 270. I forhold til innbyggertallene viser statistikken at Norge hadde dobbelt så stor hyppighet av overdosedødsfall som Nederland. Det betyr at det må finnes fordeler med å være liberal. Nederland har herved bevisst dette, selv om heller ikke de har legalisert alle former for narkotika.

Det kan hende det finnes ulemper med å gjennomføre en liberal narkotikapolitikk. Det er likevel nå slått fast at vårt regelverk på dette området overhode ikke fungerer. Tallene fra EU bør være bevis nok.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.