Ukategorisert

Ny organisasjon er stiftet

I dag ble en ny organisasjon stiftet. Den nye foreningen, organisasjonen for Republikk i Norge, kan ikke forvente seg voldsom mange medlemmer, men initiativet hilses velkommen. Det er gode og prinsipielle tanker som ligger bak denne nye etableringen.

Det er ikke tvil om at monarkiet er en foreldet styreform som ikke hører hjemme i 2001. Det bør heller være ikke tvil om at “makt” ikke skal gå i arv. Dette er argumentene den nye organisasjonen bruker for å få frem sitt standpunkt. Disse argumentene er godt kjent og akseptert blant liberalister. Dermed skulle det være enkelt å slutte seg til denne organisasjonen. La oss melde oss inn og støtte kampen mot monarkiet !

Det vil dessverre ikke bli for stor oppslutning om denne organisasjonen. Grunnen til det er at vårt monarki fungerer tilfredsstillende. Svært mange har en negativ holdning til å endre noe som fungerer bra. Det kan en selvsagt skjønne, men da blir viktigheten av å trekke frem det prinsipielle ennå større. Prinsipper er viktig, også i spørsmålet om konge eller ikke !

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tove Mellingen
Tove Mellingen
16 years ago

Flott Liberaleren jeg støtter dere,Monarkiet er en stort pengesluk,ett unødvendig onde.Jeg blir syk av og se kunstige,geita Sonja.Jeg bor i Oslo.Kongeparet besøker bydeler i Oslo hver 17 mai latterlig,på tide Kongeparet tar en spasertur med Bondevik som guide bortover Storgaten ned Brugata og ser all elendigheten her.Besøke velfriserte bydeler mot elendigheten rundt Oslo S Grunerløkka.Hva forsøker denne glatte arrogante Bondevik og skjule.Skam allt.Hei fra Tove Narkomane er jaget vekk fra Plata senest idag sitter de alene i Brugata.

Fra Liberalerens arkiv

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
  Det er en sann glede å oppdage en god bok.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.