Ukategorisert

Bør ta et oppgjør med egen kultur

I dag startet landsmøtet i Fremskrittspartiet. Denne helgen vil Carl i Hagen og hans mannskap ta farvel med stridighetene i partiet og starte forberedelsene til valget.

Dette landsmøtet er starten for en svært lang valgkamp for Fremskrittspartiet, en valgkamp som kan gi et godt valgresultat i september.

Debatten om stridighetene vil ikke få den oppmerksomheten som er fortjent. Det finnes flere grunner til det. De to viktigste er Carl I Hagen og stortingsvalget. Det er synd. Stridighetene vil ligge å ulme. Hele partiet vil etter landsmøtet si seg ferdig med bråket, men det kan de umulig bli med å behandle blant annet søviknes-saken i 15. minutter.

Politisk vil Fremskrittspartiet nærme seg sentrum. De vil vedta et program som på mange måter er langt rundere i kantene enn vi er vant med fra gamle dager. De vil forsterke den avstanden som allerede er til liberalistiske standpunkter. Det er ikke en nyhet, men en kan likevel beklage det.

Landsmøtet vil også si ifra at de vil i regjering. Den saken avgjøres ikke av landsmøtet eller partiledelsen. Svært mye er opp til velgerne og de andre partiene. Partikulturen i partiet bør være et godt nok argument for de andre til å si nei til regjeringssamarbeid med Hagen & co. Derfor hadde et oppgjør med egen partikultur vært på sin plass på dette landsmøtet, men ingen i partiet tør dette.

For øvrig tror jeg Hagen får stor applaus også i år !

Comments are closed.

Fra arkivet

 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.