Ukategorisert

Klart Hagen kan bli president

Det har dukket opp en debatt om hvem som bør bli ny stortingspresident etter høsten stortingsvalg.

Kirsti Kolle Grøndahl, AP, gir seg for å bli fylkesmann. I media spekuleres det på om Høyre planlegger å innsette Carl I Hagen som stortingspresident for å få Fremskrittspartiet til å støtte en ikke sosialistisk regjering, uten å være en del av denne regjeringen selv.

Arbeiderpartiet liker ikke tanken på Hagen som president. Både Stoltenberg og Jagland mener et fløy parti ikke bør ha dette vervet. Nåværende stortingspresident, Kolle Grøndahl, mener omtrent det samme.

Selvsagt kan Carl I Hagen bli stortingspresident. Han kan også fylle dette vervet med en rolle som partileder i Fremskrittspartiet. Det kommer selvsagt ikke til å bli lett, men det lar seg gjennomføre og kombinere. Det eneste han må passe på er om han har tid nok til alt sammen. I tillegg må han ikke gi Fremskrittspartiet noen fordeler i stortinger, og han må passe seg litt for sakene han markedsfører. Hagen er likevel i stand til å finne den riktige balansegangen dersom han virkelig ønsker dette.

En annen sak er om det er lurt å bli stortingets mest betydningsfulle person samtidig som man er leder av Fremskrittspartiet. Han vil måtte ville være mer forsiktig i media, og det vil partiet helt klart tape på. I dag er Fremskrittspartiet Carl I Hagen. Uten han vil partiet sakte, men sikkert dø ut.

Hagen vil bli en god president, men partiet vil tape på det. Likevel er det en spennende tanke.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer