Ukategorisert

Slutt å drikke!

Slutt å drikke, det er setningen myndighetene ønsker å rope til alle i forsvaret, alle som jobber i organisasjonen frivillig og alle avtjener verneplikten.

Alkohol har visstnok blitt et så stort problem at myndighetene ønsker å regulere alkoholforbruket både på jobb og i fritiden. Slik kan i hvert fall de nye forskriftene som lages tolkes. De vernepliktige raser, med god grunn.

Forsvaret har ingen rett til å regulere fritiden til folk. De kan ikke hindre at de ansatte eller de vernepliktige tar seg noen øl eller en dram. Alle forslag som tar sikte på slik frihetsberøvelse er totalt forkastelig. Det er en vis forståelse for reguleringen i arbeidstiden, men slett ikke i fritiden. La de som er i forsvaret også få bestemme over sin egen fritid.

For øvrig bør forsvaret gå igjennom egen organisasjon hvis alkohol er blitt et voldsomt problem. Det må jo være en grunn til det, eller ?

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.