Diverse, Magasin

Når man gjør gale ting verre…

I kveld har jeg til en forandring sett på Søndagsåpent. Ble imidlertid fanget av temaet som handlet om livet til narkomane på strøket i Oslo. Budskapet på tv var selvsagt at kun vårherre kan redde dem. Min konklusjon var ørlite annerledes. Det ble tydeliggjort hvordan det fæle narkoforbudet ødelegger menneskers liv.

Det er trist å se kvinner prostituerte prostituere seg i en evig kamp etter penger til stoff. Dette er den formen for prostitusjon som jeg virkelig misliker, delvis fordi disse prostituerte så tydelig hater det de gjør. Men også delvis fordi den er så unødvendig og kan fjernes så godt som helt ved å fjerne det meningsløse forbudet mot narkotika.

En av de som ble intervjuet fortalte at hun trengte bortimot et par tusen kroner i døgnet til narkotika. Hun trenger så mye penger rett og slett fordi stoff er så dyrt. Og den høye prisen skyldes forbudet. Et enkelt vedtak om legalisering av narkotika ville føre til et prisras på stoff. Denne kvinnen ville kanskje kun trenge 200 kr om dagen.

En slik prisreduksjon vil på en enkel måte få kvinner vekk fra strøket i Oslo. Tenk så herlig: Å slippe å selge kroppen sin til kåte menn for å skaffe penger til et skudd! Jeg skjønner ikke hvordan politikerne kan la forbudsgalskapen fortsette.

Selvsagt vil folk fortsatt være avhengig av heroin. På den andre siden er over halvparten av vennene mine avhengige av kaffe uten at de har nevneverdige problemer av den grunn. Det er ikke avhengighet is eg selv som er så farlig. Ofte er det tilhørende grusomheter som er det verste. Og her kan man fjerne et av disse. Legaliser narkotika!

Mest lest

Arrangementer