Ukategorisert

Vi utvikler oss i riktig retning

Politikken går helt klart i riktig retning. Det blir mer konkurranse på de fleste områder, dagen i dag er et godt bevis på det.

Fredag var det slutt på Telenors nesten 80 år gamle monopol på nummeropplysning. Nå tar flere andre selskaper opp kampen om telekunder på jakt etter et nummer.

På 1880 skal Current AS ta opp kampen med Telenor. Dette selskapet håper på 20 prosent av markedet, som regnes med en markedsverdi på 650 millioner kroner.

Telenor tok fredag i bruk 1881 som sitt nye telefonnummer til Opplysningen innenlands. For utenlandsopplysning er nummeret 1882. Opplysningen 180, som fortsatt er i bruk, legges ned fra 1. mai.
Det er mange om beinet i det frie opplysningsmarkedet. I tillegg til Telenor og Current vil selskapet Easy Connect tilby sine tjenester på nummeret 1890 (norsk) og 1860 (samisk). Phonec er tildelt nummeret 1888, Scandinavia Online tar i bruk 1850 og Volotech 1899.

Mange vil regne dette som en fillesak, men Liberaleren syns dagen i dag er et godt bevis på at politikerne har godtatt markedet på de fleste områder. Fortsatt kan en si at flere burde få muligheten på dette området, samt at mange nye områder må privatiseres. Det er også vi enige i.

Likevel bør liberalister gleder seg over fremskrittene. Liberaliseringen på opplysningstjenesten er helt klart et fremskritt. Det vil kundene merke på en billigere telefonregning.

Mest lest

Arrangementer