Ukategorisert

Boplikten, noe sludder

Leder i Venstre og landbruksminister, Lars Sponheim, er i trøbbel etter såkalt slurv med boplikten.

Flere stortingspolitikere mener Sponheim har feilinformert eller holdt tilbake informasjon for stortinget i en sak der boplikt er ”usedvanlig” viktig. Det er vanskelig å se at Sponheim har gjort noe galt, ettersom det på samme tidspunkt som han svarte på spørsmål i Stortinget også gikk ut et brev fra hans departement med utfyllende informasjon om den saken politikerne nå henger seg opp i. Det han ikke sa i Stortinget står helt sikkert i brevet politikerne fikk fra departementet.

Denne saken viser til det fulle hvor tungrodd og vanskelig regelverk Norge har i slike saker. Istedenfor å henge ut Sponheim, burde Stortinget ha sørget for en total liberalisering, slik at boplikten ble opphevet i alle saker en gang for alle. Det bør være en menneskerett å selge en eiendom uten at staten kan kreve rettigheter på den.

Denne saken kan faktisk gå i alle liberalisters hjerte, nemlig å forsvare eiendomsretten med nebb og klør. Alle må få gjøre hva en vil med egen eiendom, uten noen former for offentlig innblanding.

Stortinget bør la Lars Sponheim være i fred i denne saken, og heller sørge for full gjennomgang av lovverket. Boplikten er og blir noe sludder og Stortinget bør sørge for å rydde opp i regelverket.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.