Ukategorisert

Se til Sverige

I Sverige skal homofile som lever i partnerskap få lov til å adoptere barn. Det avgjorde Riksdagen i går kveld.

I går kveld gjorde Riksdagen i Sverige et godt, men litt uventet vedtak. Homofile skal få lov til å adoptere, på lik linje med heterofile. Etter en seks timer lang debatt gikk et stort flertall inn for at homofile som har inngått partnerskap skal likestilles med heterofile par når det gjelder adopsjon.
Det er bare Nederland som tidligere har vedtatt at homofile skal få lov til å adoptere barn.

I Norge har vi liberalister blitt skjelt ut for dette standpunktet i mange år. Svært mange har ment at vi ikke har peiling på barneoppdragelse. Nå har altså Sverige vedtatt det vi skjelles ut for.

Vedtaket i Sverige bør få konsekvenser for Norge også. Debatten bør blomste opp. Det er også viktig at debatten får en annen tone enn den har hatt. En skal ikke regnes som spedalsk fordi en vil likestille heterofile og homofile par. Sveriges holdning bør virke positivt også for oss i Norge.

Liberaleren har ingen problemer med å gratulere Riksdagen med et glimrende vedtak. Nå bør Norge komme etter.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hilde Morud Jensen
Hilde Morud Jensen
19 years ago

Bør en ansees som spedalsk fordi, man mener at de ikke er en menneskerett å oppdatere barn?
Hva er viktigst: De homofile og lesbiske rett til å adoptere – eller barns rett til en mor og far?

Anakonda
19 years ago

Ikke bland i barns rettigheter i denne debatten. Dette handler om samfunnets behandling av minoriteter! Barns rettigheter er i så måte irrelevante!

Per Aage Pleym Christensen
Per Aage Pleym Christensen
19 years ago

Det handler ikke om at voksne har rett til å oppdra barn, men at barn har rett til voksne oppdragere og omsorgspersoner. Og i den sammenheng bør man spørre om ikke barn har det bedre med en eller to foreldre, eller om det må være heterofile foreldre. Ingen har meg bekjent klart å dokumentere at homofile er dårligere foreldre enn heterofile. Er det ikke bedre at barn har foreldre enn at de ikke har foreldre? Dette handler om barns rett til foreldre, og om hvordan man behandler minoriteter som ikke på noen måte er kriminalisert. Homofile og lesbiske er mennesker… Read more »

Elling Disen
Elling Disen
19 years ago

Også viser det seg at de aller fleste velgere er i mot! Dette ifölge en meningsmåling som ble publisert samtidig med at Riksdagen snek gjennom denne lovendring nå i sommervarmen.
Og mer enn det : Det er grunnfjellet, både såkalte arbeidere – tradisjonelle sosialdemokrater – og konservative som er massivt imot homoadopsjon. Dette beviser at politikken drives av arrogante eliter som er for progressive og i utakt med et solid flertall velgere på en rekke områder.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_2342094.asp
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_2339196.asp

siri
siri
17 years ago

Homofile bør få barn!

siri
siri
17 years ago

dette er jo helt patetisk! hvorfor holdes det debatt i det hele tatt. Homofile som får barn vil også ha tenkt mye mer over det enn mange heterofile. For heterofile er det en smal sak å bli gravid, om ønskelig er det gjort i løpet av en kveld på byen. Og dette er tilfellet for mange, og dermed får vi mange barn som kommer til verden uten at forholdene er helt riktige. Hvis et homofilt par får barn så vil det være nøye tenkt gjennom og barnet vil være høyt ønsket!!!

Fra arkivet