Ukategorisert

Staten bør kvitte seg med SAS

Staten bør kvitte seg med sine aksjer i SAS. Det er bare tull for staten å ha eiendeler i et flyselskap som overhode ikke brukes av staten selv.

Liberaleren har som prinsipp at staten ikke skal eie andeler i næringslivet. Et prinsipp alle liberalister er enige i. Derfor bør ikke vårt råd om å selge seg ut av SAS komme som en overraskelse på noen.

I går valgte staten en ny samarbeidspartner for flyreiser. Norwegian Air Shuttle har overtatt SAS sin rolle på statlige reiser. Prisen var avgjørende for Victor Normann sitt valg. I dag kommer media med oppslag om at andre i det offentlige følger etter.

Valget til staten er positivt av flere grunner. Reduserte kostnader bør komme skattebetalerne til gode, i form av lettelser. Om det skjer, er noe tvilsomt. Minst like viktig er at staten nå gir Norwegian Air Shuttle grunnlag for å satse på flyruter i Norge. Noe som fører til konkurranse og dermed lavere priser. Det er noe vi trenger ettersom SAS er enerådig her til lands. Spesielt etter oppkjøpet av Braathens og Widerøe.

Nå bør politikerne følge opp. Statlige aksjer i SAS bør selges. Det finnes ikke et eneste logisk argument for å bevare eienandeler i selskapet, spesielt når staten ikke er bruker. Liberaleren forventer at politikerne følger opp og kvitter seg med disse aksjene.

Liberaleren brenner for mer konkurranse i luftfarten fordi prisene i dag er for høy. Det koster altfor mye penger å reise fra blant annet Finnmark til Oslo. Det er så dyrt at savnet etter mer konkurranse er enormt.

Mest lest

Arrangementer