Ukategorisert

Vi må selv ta ansvaret

En gruppe overvektige amerikanere har saksøkt fire hurtigmat-kjeder for å selge mat som fører til fedme og sykdom.

Dette er en artig, men tragisk sak. Artig fordi Liberaleren spådde ei slik utvikling etter at røykesakene dukket opp i rettssystemet. Kan en saksøke tobakk industrien, kan det samme gjøres med mange andre produsenter. Det aller meste mennesker inntar er sannsynligvis usunt på den ene eller andre måten.
Saken er tragisk fordi den gir inntrykk av at hver enkelt av oss ikke har ansvaret for vår egen kropp. Vi må selv ta hele skylden for alt vi inntar, både på godt og vondt.

Søksmålet som ble levert i New York, hevder at McDonald’s, Burger King, Wendy’s og Kentucky Fried Chicken har lurt kundene til å kjøpe fet og usunn mat, skriver Nettavisen.

Når en slik sak dukker opp, kan lignende saker komme på melk, pizza, syltetøy, snus, cola, saft, vann og alt det andre folk flest spiser og drikker jevnt og trutt. Vi beklager ei slik utvikling. Hver enkelt av oss må selv ta det fulle og hele ansvaret for kroppens ve og vel.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
    Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
  • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
    Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.