Ukategorisert

Rikets Tilstand avslørte medlemsjuks

Programmet Rikets Tilstand på TV2 avslørte onsdag kveld juks med medlemstallene og kursstøtte i Norsk målungdom.

I medlemslisten for Norsk målungdom fra 1998 står juks oppført som en egen kolonne, med svarene ja, nei, eller til og med ja, litt. Ved siden av står antallet reelle medlemmer og jukse-medlemmer i hvert enkelt lokallag oppført.
Etter avsløringen på Rikets Tilstand onsdag kveld vil de som er ansvarlige for å dele ut støtte til ungdomsorganisasjonen anmelde målungdommen.

Programmet bør gi en tankevekker til Norsk målungdom, men også andre organisasjoner som tøyer lovverket til det ytterste for å få økte overføringer fra staten. Målungdommen er sikkert ikke de eneste som misbruker systemet, på tross av kontroller fra blant annet Fordelingsutvalget. Rikets Tilstand var en skikkelig tankevekker !

Staten har på en måte seg selv å takke for jukset. Systemet med økonomisk støtte til organisasjonene er ikke godt nok. Det inspirerer organisasjoner som sliter med dårlig økonomi til å tøye reglene lengst mulig. Dermed blir det umulig å inngå juks. Rikets Tilstand avslørte Norsk målungdom, men det finnes helt sikkert lignende eksempler i andre organisasjoner. Disse eksemplene må finnes, så fristende er systemet bygd opp.

Liberaleren ønsker å avvikle alle støtteordninger til organisasjonene. Klarer de ikke å leve av egne inntekter, så har de ikke livets rett. Enkelt og greit. Dette er også den eneste måten å komme jukset til livs.

Liberaleren vil også liberalisere regelverket, slik at det blir lettere å tjene egne penger, blant annet fjerning av lotteriloven. På den måten vil organisasjonene kunne tjene nok penger på egenhand, uten å være avhengig av statsstøtte. Det er faktisk et tankekors at regjeringen vil fjerne en del spilleautomater, som helt sikkert vil gå utover økonomien til mange organisasjoner som har anstrengt økonomi. Tiltaket inspirerer i hvert fall ikke til mindre juks for Norsk målungdom og andre som er i samme situasjon.

Tags:

Mest lest

Arrangementer