Ukategorisert

Røykeforbud – prinsipielt forkastelig

Regjeringens forslag om å totalforby røyking på alle serveringssteder er prinsipielt forkastelig.

Alle er enig om at røyking ikke er bra. De fleste er også enige i at serveringsbransjen ikke har vært flink å overholde reglene de siste 14-årene, og at dette er en av årsakene til regjeringens drastiske forslag.

Liberaleren har tidligere tatt avstand fra forslaget, som dessverre kommer til å bli vedtatt i Stortinget. Det er skuffende at blant annet Høyre støtter forslaget fra regjeringen. Hvor er det blitt av ordene frihet og valgmuligheter de blåe snakket så pent om tidligere.

Det verste med forslaget er at det er et nytt inngrep i folks frihet. Staten setter nye grenser som regulerer folks liv. Hva blir det neste ?
Forbud mot Coca Cola, fordi dette er usunt ?
Statlige trimlister for å forhindre hjerte – og karsykdommer ?
Forbud mot snus, fordi det gir sår i tannkjøttet ?
Forbud mot alkohol, som helt sikkert tar mange liv, på den ene eller andre måten ?
En lang liste der kun fantasien setter begrensninger.

Liberaleren mener folk må bestemme over eget liv, også når det medfører farer for å gjøre dumme ting. Det må ikke bli ulovlig å skade sin egen kropp.

Helseministeren bruker arbeidstakerne i serveringsbransjen som hovedargument i den nye røykeloven. Det er et tullete argument, som flertallet i Stortinget dessverre går på. Det må være mulig å finne smidigere ordninger enn et totalforbud.

Liberaleren er kjempe skuffet over politikerne, som å virkelig beviser sin udugelighet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer