Ukategorisert

Prest inngår partnerskap

Det bør være en selvfølge i statskirken at hun får fortsette i stillingen. Legningen skal ikke spille noen rolle i Den Norske Kirke.

Kapellan i Målselv, Anniken Urianstad, vil i februar inngå partnerskap. Konsekvensene er uavklart, men hun får støtte fra prosten, skriver Vårt Land.

Liberaleren mener det må bli slutt på debatten om homofile i statskirken. Legningen har ikke noe å si for jobben som skal utføres. Så lenge det er en statskirke, må det være plass for alle i den Norske Kirke.

Biskop Per Oskar Kjølaas ble orientert om partnerskapsplanene for en drøy måned siden. Han har foreløpig ikke konkludert i sin behandling av saken. Det vil være skuffende om han kommer til en annen konklusjon enn den Liberaleren allerede har gjort, selv om den konklusjonen ikke er i tråd med tidligere vedtak i kirken.

Biskopen i Nord-Hålogaland har tidligere sagt at han vil forholde seg lojal til kirkens vedtak om ikke å ansette homofilt samlevende personer i vigslede stillinger, selv om han personlig mener at homofile prester i partnerskap bør kunne tjenestegjøre som prest.

Kapellan i Målselv, Anniken Urianstad, og alle andre i hennes situasjon bør få beholde jobben. Kirken må snart innse at heterofile ikke er den eneste riktige.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer