Ukategorisert

Kaos etter salget

Det er politisk kaos i Finnmark, etter at fylkesutvalget gikk inn for å selge det fylkeskommunale selskapet, Finnmark Fylkesrederi og Ruteselskap AS.

Det var den franske transportgiganten Connex som trakk den lengste tråden i denne samferdselssaken som har herjet fylket som er farsott de siste månedene. Det var aldri flertall for et salg av 100 prosent av aksjene, men to utbrytere fra Arbeiderpartiet sørget for at saken ikke fikk det forventete resultatet. Gledelig nok for oss som ikke ønsker offentlig engasjement i privat sektor.

Utbryterne blir nå kalt alt fra forrædere til Judas. De kan komme til å bli kastet ut av medlemsmassen til Arbeiderpartiet, i verste fall. Drøm om renominasjon kan de i alle fall glemme.

Liberaleren skal glemme bråket i Finnmark Arbeiderpartiet fordi dette er av liten interesse. Det vi likevel ikke forstår er politikernes enorme tro på offentlig drevet forretningsdrift.

Det er ikke en oppgave for fylkeskommunene å drive forretningsvirksomhet. Faktisk ikke en oppgave for det offentlige i det hele tatt. Langt flere aktører er langt mer skikket til slike engasjement. Politikerne bør holde fingrene av dette fatet.

De ulike fylkeskommunene sliter fortsatt med dårlig økonomi, til tross for at staten har overtatt oppgavene i helsesektoren. Salg av aksjer vil gjøre budsjettarbeidet lettere. Liberaleren foreslår salg slik at fylkeskommunene kan betale ned gjeld.

Vi mener derfor fylkesutvalget i Finnmark gjorde et fornuftig vedtak, selv om det ble gjort med knappest mulig margin. Også andre fylkeskommuner og kommuner i samme situasjon bør slå følge. Det er ikke en offentlig oppgave å drive forretning, ei heller samferdselsselskap.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer