Ukategorisert

Åpningstidsloven er opphevet

Fra 1. april kunne butikkene bestemme sine åpningstider. Vi som kunder får endelig handle når vi vil.

Den unødvendige reguleringen av butikkenes åpningstid på hverdager er fjernet. Samarbeidsregjeringen fikk tidligere i år flertall for å fjerne åpningstidsloven. Vedtaket trådde i kraft i går, tirsdag 1. april.

Frie åpningstider legger til rette for gode og fleksible løsninger. Dette vil gi mer frihet for næringslivet, men også for hver enkelt av oss. Nå blir det opp til de lokalt næringsdrivende å finne ut hvor lenge butikkene skal være åpne, noe som betyr en stor fordel for oss alle.

Det burde ha vært en selvfølge at hver enkelt butikk kunne bestemme sin egen åpningstid. Slik har det ikke vært. Reguleringskåte politikere ville ha en finger med i spillet. Heldigvis er den tiden forbi.

Det er en ulempe med vedtaket Samarbeidsregjeringen fikk igjennom. Det er fortsatt reguleringer på søndager fordi politikerne vil at denne dagen skal være annerledes sammenlignet med resten av uken. Politikerne har altså liberalisert, men ikke gått linjen ut, dessverre. Likevel er det et stort framskritt at åpningstid reguleringen er fjernet på hverdager. Hurra for det !

Flere organisasjoner i arbeidslivet har jobbet imot denne liberaliseringen. Liberaleren har ingen forståelse for motstanden. Vi tror liberaliseringen vil fungere meget godt.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
E.Strøm
E.Strøm
14 years ago

Apningstidsloven og virkninger av den. Medaljen har også en bakside. Hva med oss som besitter enebolig i bybebyggelse og naboen får tillatelse til Pizza/ kebab servering? Her forgår vi av lukt og trafikk 7 dager i uken! Helligdagsfred er saga blott! Såpass må en tåle når man bor i by , er standard svar.Fortsatt tilhøre majoriteten av folket til statskirken og det bør politikerne ha i mente! Etter mine begreper så bør man se på omgivelsene, barns oppvekstvilkår og de basale krav til helse , miljø og sikkerhet , før man transformerer et område, ved å gi tillatelse til slik… Read more »

Fra arkivet