Ukategorisert

Ny endring av skjenketidene

I dag endrer politikerne nok en gang skjenkereglene i Oslo. Det ligger an til ei merkelig endring med fortsatt sterke reguleringer.

Utesteder innenfor Ring 1 samt utvalgte gater på Grønland, Grünerløkka og Oslo vest får skjenke til kl 03.00. Resten må stenge kranene klokka 01.00. Det betyr at over halvparten av 120 utesteder som i dag skjenker til kl 03, må stenge serveringen to timer tidligere.

Innstramningen er merkelig fordi den gir utslag av svært ulike konkurransevilkår for de forskjellige utesteder. Det er urimelig at et sted må stenge to timer tidligere fordi lokaliseringen er gal, gal i forhold til de politiske ønskene. Saken kommer ikke i bedre lys når vi vet at politikerne i Oslo jevnt og trutt endrer forskriften for alkoholservering. Dette er den femte endringen på 10 år. Ikke rart bransjen er forbannet på det politiske systemet.

For Liberaleren er det en selvfølge at alkohol omsettes fritt. Det er en lovlig vare. Det er en vare som hver enkelt bedrift må få bestemme tilgjengeligheten av. Problemer med alkohol beklager også vi, men problemene kan ikke reguleres bort, slik politikerne i Oslo nok en gang prøver på i dag.

Etter det Aftenposten Aften erfarer, vil byrådets forslag om å stramme inn på åpningstidene bli vedtatt med SVs hjelp, beklagelig nok.

Tags:

Mest lest

Arrangementer