Ukategorisert

Selg SAS

Den svenske, den Norske og danske stat bør selge seg ut av SAS og la private aktører overta hele SAS-gruppen.

I dag presenterte SAS nye, store underskudd. De røde tallene i første kvartal var på 1,88 milliarder svenske kroner før skatt. Det er bevis godt nok at driften av selskapet ikke er spesielt vellykket.
I fjor var underskuddet 1,45 milliarder kroner i samme periode.

Liberaleren innrømmer gjerne at alle flyselskaper eller andre som driver i reiselivsnæringen sliter for tiden. Det er vanskelige tider for bransjen, men det bør være et argument for å selge de statlige aksjene. En ny eierstruktur må til for å få SAS på rett kjør.

Det politiske systemet legger hindringer i veien for å utvikle selskapet. Selv om private aktører allerede er på banen, er det statlig kontroll. Kontroll gjennom Sverige, Norge og Danmark. Denne kontrollen legger hindringer på et aktivt eierskap, noe SAS uten tvil hadde trengt i denne vanskelige tiden.

Regjeringen i de Nordiske landene bør snarest komme til en ny konklusjon om eierstrukturen i SAS.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer