Ukategorisert

La henne få ungene tilbake!

Svanhild Kristine Jensen bør få ungene tilbake så raskt som overhode mulig.

Denne saken er en skandale, rett og slett. Det er flaut at det offentlige kan behandle mennesker på en slik måte som Svanhild Kristine Jensen har blitt behandlet.

Det var vinteren 2002 at Svanhild måtte teste IQ¨en for første gang. Testen spilte en meget viktig rolle da fylkesnemnda 10. september i fjor vedtok å ta barna fra henne. I mars i år vedtok Nord-Troms tingrett å opprettholde vedtaket. Testen fra i fjor viste en intelligense på 53 poeng.
Nå har hun tatt WAIS – testen igjen, og fått 95 poeng. Normal IQ er 85-115 poeng. Jensens IQ ligger med andre ord midt i normalsjiktet.

Mange reagerte med vantro på at denne mammaen ble fratatt ungene på grunn av en dårlig IQ test. Denne kritikken har ikke blitt mindre gjennom saksbehandlingen av saken hos offentlige instanser siden vinteren 2002. Nå har Svanhild Kristine Jensen tatt en ny test med bra resultat, og hvis lav IQ er årsaken til barnevernets innblanding, bør de snarest overføre ansvaret for ungene dit det hører hjemme, nemlig hos mammaen.

Denne saken er et skrekkeksempel på hvordan barnevernet kan herje med uskyldige mennesker. Det finnes sikkert flere eksempler fra saker som ikke har fått like mye oppmerksomhet i media som denne. De vil aldri eller sjeldent nå frem med sitt krav. La oss håpe Svanhild Kristine Jensen gjør det. En dårlig IQ test bør ikke være styrende for skikketheten som foreldre eller ikke.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
aina
aina
17 years ago

Nå kjenner du vel bare medienes fremstilling av saken, gjør du ikke? Barnevernet har taushetsplikt de vet du. Det er klart det ligger mer bak her enn du og jeg får høre noe om. Du tror ikke det har pågått ting der før dette skjedde i og med at de valgte å teste henne i utgangspunktet? Nå synes jeg ikke en slik test er noe barometer på hvorvidt du kan ta deg av ungene dine eller ikke, men altså – her er det to sider av saken og du har bare hørt den ene. 95 i IQ – 5 mer… Read more »

aina
aina
17 years ago

En ting til. Jeg hadde selv en venninne som ble fratatt ungene sine. hun var i se og hør med historien sin også. Der stod hennes versjon av historien. Jeg kjenner den egentlige historien og har ingen problemer med å forstå at barnevernet gjorde som de gjorde.

Arild Holta
15 years ago

«Nå kjenner du vel bare medienes fremstilling av saken, gjør du ikke?»

En liten gjennomsiktig bygd…
Slektningers innsyn…
Skolens innsyn…
Partenes innsyn…
De sakkyndiges innsyn…

Hva er det barnevernet med sine overmenneskelige egenskaper vet, som alle impliserte ikke vet?

Ang. Bush: Hvordan får noen med 90 i IQ høye karakterer på universitetsnivå?

Jeg mistror både IQ og redelighet hos mange av de venstrevridde autoritetstilbedende barnevernsfantastene.

RuneFraOslo
RuneFraOslo
15 years ago

Ang. Bush: Hvordan får noen med 90 i IQ høye karakterer på universitetsnivå?

Det får de ikke. Historien om Bushs 91 score på IQ test er funnet på .

Se her:
http://www.snopes.com/inboxer/hoaxes/presiq.htm

Fra arkivet