Ukategorisert

Vil slippe unna kommunestyret

Nominasjonsprosessen er for lengst over i de forskjellige partiene. For mange er det irriterende å bli satt opp som kandidater.

Liberaleren har mottatt en del henvendelser fra folk som er satt opp som kandidater til årets kommunevalg. De ønsker tydeligvis ikke å være kandidater. Vi har prøvd å gi enkle råd, men det å slippe unna er ikke lett.

Vi må også legge til at nominasjonsmøtene ikke gjør noe galt med å sette opp kandidater som ikke er medlem eller blitt forespurt om å være kandidater. Det er ganske rart at en kan bli politikere helt uten videre på slike tilfeldigheter.

Den enkleste måten å slippe unna er å være medlem i konkurrerende parti. Hvis du er satt opp som kandidat for Høyre, og vil slippe unna, må du melde deg inn i et annet parti. Hvis du da søker om fritakelse innen fristen, vil fritakelse bli gitt.

Det finnes også en rekke andre momenter som kan brukes, men det er ikke enkelt å slippe unna hvis du mener du er blitt listekandidat mot din vilje.

Det er et tankekors at seriøse partier bruker telefonkatalogen under nominasjonsprosessen. Det sier mye om det politiske systemet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer