Ukategorisert

Avinor bør privatiseres

Flyplasser bør drives som annen næringsvirksomhet, nemlig med private aktører på eiersiden.

Privatisering vil helt sikkert ha gitt et helt nytt mønster for flyplasser i Norge. Det er ikke økonomisk grunnlag for alle de flyplassene vi har. Det er statens subsidiering som er årsaken til at blant annet Namsos, Narvik, Vardø og Sandane har egen flyplass.

Liberaleren skjønner at vi er langt unna den ønskede eierstrukturen. Det kommer til å gå langt tid før politikerne trekker seg ut av denne sektoren, dessverre.

Inntil vi oppnår målet om full privatisering bør Avinor fortsette å effektivisere driften. Det kan gjøres uten at det går utover flysikkerheten. Antall flyplasser bør reduseres.

Byene Vardø og Vadsø i Finnmark har en flyplass hver. Mellom de to plassene er det 7 mil. En kjøretur mellom byene tar ca en time. Hvorfor skal disse byene ha en flyplass hver med de økonomiske utgiftene det medfører?

Liberaleren ønsker effektivisering av Avinor. Det kan gjøres med å redusere antall flyplasser. Gevinsten blir lavere kostnader uten at det går utover sikkerheten på noen måte.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.