Ukategorisert

Artikkelserie: Fra byråkratisk sosialstat til privat velferdssamfunn

Jeg deltok i går på en debatt om den kommende pensjonsreformen. Etter debatten ble jeg enda mer overbevist om at Norge trenger ytterligere reformer – og det i hele velferdsstaten.

Jeg vil derfor i de kommende dagene og ukene trekke frem eksempler på alternative systemer for velferd som praktiseres i mer kapitalistiske land, eller i land med kapitalistiske løsninger. Liberalister er selvfølgelig tilhengere av at helse og velferd skal være et privat ansvar. De kommende artiklene vil derfor avvike en smule fra hard core-liberalismen ved å vise til ikke-ideelle eksempler. Mitt poeng er imidlertid å vise at det finnes potensiale for store endringer, og at det eksisterer gode løsninger som ligger tett opp til liberalistiske ønsker og at liberalistiske løsninger ikke er så utopiske som enkelte later til å tro.

Først ut kommer en artikkel om privat helsevesen, slik det praktiseres i USA og Sveits. Denne er allerede klar. Deretter vil jeg om noen dager publisere en om pensjonsreform. Atter senere, om noen uker, vil det forhåpentligvis komme artikler om fattigdomsbekjempelse, trygdesystemer og lignende innfor velferdsstaten. Jeg vil ikke fastslå et bestemt antall artikler, siden jeg vil lage dem ved anledning og når jeg har nok informasjon. Kanskje blir det bare to… Hvis du har innspill og informasjon om trygdesystemer, fattigdom eller pensjonsreformer, er det bare å maile meg.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer