Ukategorisert

Selvangivelsen kommer

Noen har allerede fått den, men mange får den i dag. Det er klart for liberalistenes store skrekk, nemlig selvangivelsen.

Det er tre grunner til at selvangivelsen ikke er spesielt hyggelig lesning.

For det første, og det gjelder sannsynligvis for alle uansett politisk tilhørighet, er det en viss fare for baksmell. Det å bli skyldig skatt er surt. Restskatten er ikke spesielt hyggelig å betale. Sure penger er et godt begrep som kan brukes.

For det andre er det skremmende å se hva staten sitter på opplysninger om egen privatøkonomi. Den store stygge staten vet nesten alle inntektene og bortimot hele gjelden. For en liberalist, med skrekk for overvåkning, er det ikke spesielt hyggelig å lese tilbakemeldingen fra ligningskontoret.

Det tredje argumentet mot dagens lesestoff er å registrere hvor mye penger staten stjal i fjor. Skatt er tyveri. Staten stjeler inntekter hver og en bør disponere på egenhånd. Selvangivelsen skildrer det statlige tyveriet på en god måte.

Dagens postforsendelse fra staten kunne skribenten ha klart seg uten!

Mest lest

Arrangementer