Ukategorisert

Demokratene, fortsatt ingen alternativ

I helgen valgte landsmøtet i Demokratene Jan Simonsen som ny nestleder i partiet. Demokratene bør fortsatt ikke være et alternativ for liberalister.

Demokratene er partiet som ble dannet av de som ble kastet ut av Fremskrittspartiet ved Hagens siste opprydning. Vidar Kleppe er leder av partiet.

I noen saker kan partiet innta et liberalt standpunkt. Det er likevel langt mellom de gode sakene for oss liberalister. Demokratene er motstander av innvandring, for en restriktiv narkotikapolitikk, partiet avviser også homofil og lesbisk adopsjon. Vi må heller ikke glemme den økonomiske politikken. Demokratene har en svær utgiftside i statsbudsjettet. Partiet forsvarer at staten skal ha ansvaret for mange oppgaver.

Den nye nestlederen, Jan Simonsen, er en trivelig fyr. Han er likevel ikke prinsipiell nok til at Liberaleren tror han vil gi Demokratene et liberalt image. For Frp var han en stemmesanker. Det er ikke sikkert han blir det for Demokratene. Partiet kan være for sært. Mer sært enn det Frp blir regnet for å være av mange liberalister.

Også Demokratene har egen hjemmeside. Det er fortsatt få nyheter der fra helgens landsmøte, men oppslagene vil sikkert komme de neste dagene.

Jan Simonsen til tross. Demokratene er ikke et parti Liberaleren anbefaler sine lesere å stemme på.

Mest lest

Arrangementer