Ukategorisert

En fordummende EU-debatt

Å kalle EU-tilhengere for landsforrædere og bruke et argument som å hindre statskupp for å gå imot et EU-medlemskap er for dumt. Det gir en håpløs debatt der motstandere og tilhengere går i sine skyttergraver.

Leder i Nei til EU i Finnmark, Cecilie Hansen, forsvarer det å kalle tilhengere av medlemskap for landsforrædere, melder NRK-Finnmark.

Media tok fatt i saken etter at det ble kjent at kampanjen ”Folkeaksjonen mot EU-medlemskap” brukte sterke karakteristikker av EU-tilhengerne. Saken får ikke mindre fokus av at Nei til EU støtter slike utsagn.

Du kan besøke kampanjens hjemmeside her.

Liberaleren har ikke et EU-standpunkt. Vi er verken mot eller for et medlemskap. Vi håper likevel på en god debatt der fordeler og ulemper trekkes frem. Gjerne en debatt uten skyttergraver. Nei til EU i Finnmark legger ikke opp til en slik debatt ved omtrent å kalle tilhengerne for landsforrædere.

Vi trenger ikke en dårlig EU-debatt. Den bør være opplysende, prinsipiell og ren for sjikane. Denne ukens oppslag i media bygger ikke opp til en god kamp mellom tilhengere og motstandere, dessverre.

0 0 vurdering
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Erik Hansen
Lars Erik Hansen
16 years ago

Hva mener dere som jobber i Liberaleren om forholdet Norge- EU da? Er dere uenige? På hvilket grunnlag?

Pleym
Pleym
16 years ago

Det er ikke lenge siden vi ble spurt om det samme. Søk på artikler med EU som tema, så finner du ihvertfall mitt svar på det som også er ditt spørsmål.

Øyvind Aarsnes
Øyvind Aarsnes
15 years ago

Liberaleren skriver at Folkeaksjonen mot EU-medlemskap mener at JA-folk er å regne som Landsforrædere. Hvor i alle verden har dere fått dette i fra ?

Kan dere være så snill å vise meg hvor vi har skrevet dette, eller ment dette, eller sagt (utalt) dette noen plass ???????

Dere kommer i samme kategori som NRK.
lØGNAKTIGE, USERIØSE, “motstandere av Norges Grunnlov”.
Dere fortjener ikke å få noen annen beskrivelse en dette. Sjekk først fakta før dere legger ut løgnen deres.

Beste hilsen
Øyvind Aarsnes
Folkeaksjonen mot EU-medlemskap
http://www.landsforraderi.no

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.