Ukategorisert

Vil boikotte de nye reglene

Fra 1. juni i Norge er toppidrettsutøvere pliktige til å informere om hvor de til enhver tid oppholder seg. Lasse Kjus er en av de som vil boikotte den nye ordningen.

De nye ordningen innføres for å bekjempe doping i idretten. Norge starter allerede i neste uke, mens reglene gjelder for resten av verden fra 13. august. Dersom utøverne ikke er på stedet som er oppgitt, vil det iverksettes sanksjoner mot den enkelte.

Alpinstjernen Lasse Kjus nekter å følge de nye dopingreglene. Han sier det er viktigere for ham å bevare privatlivet enn å fortsette idrettskarrieren, skriver VG.

Det er for en liberalist enkelt å skjønne argumentasjonen til den norske alpinisten. Liberalister har et annerledes syn på doping enn det idretten har, men det er ikke hovedgrunnen. Det bør settes grenser for tiltak som kan iverksettes, selv om uønskede handlinger skal bekjempes. De nye reglene fra Wada er virkelig med på å øke overvåkningen i samfunnet, selv om dette bare gjelder idrettsutøvere. Derfor er det forståelig at noen utøvere velger friheten fremfor sporten, slik Kjus har offentliggjort at han gjør.

Det vil finnes folk som mener utøverne har valget, nemlig å godta de nye reglene eller slutte med toppidrett. Det er for så vidt riktig, men poenget er om vi skal godta overvåking for å oppnå en målsetning om mindre doping.

Det bør settes grenser for hvor langt samfunnet skal gå for å bekjempe uønskede handlinger. Ingen er tjent med et såkalte overvåkningssamfunn. Hvis dette er den eneste løsningen for idretten, da har alle forbundene i hele verden et seriøst problem.

Liberaleren er fortsatt tilhenger av å legalisere doping, men de nye reglene fra Wada viser at vi har langt igjen før det målet nås. I mellomtiden støtter vi Lasse Kjus sitt krav om andre regler enn de som iverksettes 1. juni i Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer