Ukategorisert

Idrettsstyret var delt

Det at Idrettstyret var delt bør spille en avgjørende rolle når Stortinget skal avgjøre om Tromsø og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite skal søke OL i 2014.

Heller ikke idrettens eget organ er overbevist om at Norge skal søke om å arrangere vinterolympiade i 2014. Sju stemte for en søknad i Idrettstyret, men fem stemte imot. Det er et betydelig mindretall som Stortinget bør ta hensyn til når saken skal avgjøres i nasjonalforsamlingen.

Det er økonomien i prosjektet som er avgjørende for Liberaleren. Et slikt arrangement vil koste staten minimum 6,7 milliarder kroner. Verste tilfellet hele 9,5 milliarder, regnet ut av OL-komiteen selv. Det betyr betydelig bruk av skattepenger for å få finansieringen i boks, og dermed har Liberaleren et lett oppgave med å finne sitt standpunkt.

Det er hyggelig at et betydelig mindretall i Idrettstyret er enig med oss, selv om problemene med etterbruk av anleggene var argumentasjonen som ble brukt av mindretallet, skriver Nordlys.

Politikerne bør si nei til OL i Tromsø. Økonomien i prosjektet og en problematisk etterbruk av anleggene, som vil belaste offentlige budsjett, bør være argumenter nok til å forsvare et nei-standpunkt.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer