Ukategorisert

Valgloven fortsatt urettferdig

En stemme i Oslo bør være like mye verdt som en stemme fra Finnmark. Hvis ikke er systemet urettferdig, og den nye valgloven er ikke rettferdig.

Det er hyggelig og prinsipielt riktig at folkerike fylker loves flere plasser, men også arealet teller. Det gjør ordningen urettferdig. Spesielt Finnmark tjener på urettferdigheten og får en representant ekstra på Stortinget i neste periode.

Det må settes inn fire nye stoler i stortingssalen etter valget i 2005, skriver VG. Flere politikere betyr økte offentlige utgifter. Dagens antall representanter burde holde, men fylkesinndelingen bør forandres slik at systemet blir mer rettferdig.

Liberaleren syns prinsippet skal være en mann/kvinne – en stemme. En bør ikke være liberalist for å være enig i et slikt prinsipp.

Mest lest

Arrangementer