Ukategorisert

Fagbevegelsens makt

Visste du at det var LO-leder Gerd-Liv Valla som sikret flertall for røykeloven? LOs støtte til kravet fra Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet om røykfri arbeidsplass gjorde det vanskelig for SV og Ap å gå imot lovforslaget.

Dette skriver Telemark Arbeiderblad (TA). SV og Ap på Stortinget var slett ikke unisont enige om forslaget til røykelov. Helseministeren regnet med at LOs støtte ville være avgjørende for å skape flertall for loven.

Dagens oppslag i TA sier noe om hvem som influerer på politiske beslutninger. Hadde Liberaleren hatt en karikaturtegner i sine rekker ville vi nå hatt en tegning til denne artikkelen med kjente AP- og SV-representanter som marionetter, med Valla som dukkemesteren som holder dukkene oppe og tvinger dem til å gjøre de bevegelsene hun vil..

Politikerne skal ta beslutninger utfra en helhet. Fagbevegelsen representerer kun sine egne medlemmer. Nevnte forbund burde tatt opp sitt krav med hver enkelt arbeidsgiver. De som så et marked i å tilby røykfrie utesteder kunne gjort dette. I stedet har fagbevegelsen igjen påtvunget folkevalgte og velgerne sin vilje.

Var det noen som sa korporativisme?

Mest lest

Arrangementer